KatalogBayilikTeklif Al

Bölme Duvar Nedir? Neden İhtiyaç Duyulmuştur?

Hazır Ofis Bölme Sistemleri

Sanayi tesislerinin gelişmesi ile birlikte, beyaz yakalı çalışan sayısında artış gözlemlenmiştir.

Çalışan sayısının artışı ile birlikte de firmaların kurumsal kimliklerini ortaya koyan iç mekân bölünmelerine ihtiyaç duyulmuştur.

Çok katlı binalarda iç mekân bölünmeleri eski usullerde tuğla duvarlarla yapıldığında bina yüklerindeki artışlar yanında, sıva, boya-badana mecburiyeti ve mekanlardaki değişikliklerinin zorluğu ve zaman kayıpları ortaya çıkmıştır.

Arayışlar neticesinde bütün bu dezavantajları ortadan kaldıran bölme duvarlar geliştirilmiştir.     

Başlangıçta bu bölünmeler ahşap ve lambrilerle yapılmış, sanayinin; sunta, cam, alüminyum malzemelerde gelişimi ile günümüzün modern bölme duvarlarının geliştirilmiştir.

BÖLME DUVAR NEDİR?

Bölme duvarlar; mekanları bölerek daha rahat ve verimli çalışma alanları meydana getirirler.

Bunu yaparken de bölme duvar ile nelerin gerçekleştirilebildiğine bakılır. 

Sürgülü Cam Kapı Modelleri

Öncelikle mekânın yeterli gün ışığı alması sağlanırken, o mekanda çalışan personelin ihtiyaçlarına uygun bölünmenin de temin edilmesi gerekir. Odanın diğer mekanlardan görsel olarak koparılıp koparılmaması gerektiği ihtiyaçlara yönelik olarak belirlenmelidir. Bu bölünmelerde çalışan sayısı ve çalışanların şirket içi sosyal statüleri de dikkate alınır.

Büyük mekân bölünmelerinde çalışan mimar veya iç mimarlar, bu kriterlerin tamamına ve daha pek çok önemli ayrıntıya dikkat ederek projeyi hayata geçirirler.

Bölme duvarlarda alüminyum profiller, hazır ofis bölme sistemleri, cam veya ahşap (sunta, laminat, doğal ahşap kaplamalar, çeşitli kumaşlar) kullanılabilmektedir. Tam dolu duvarlardan cam duvarlara kadar alternatifler mevcuttur.

Cam duvarlarda istendiğinde kapanabilen jaluziler, otomatik veya manuel olarak kullanıldığı gibi kısmi veya bütün olarak film kaplamalar da uygulanabilir.