KatalogBayilikTeklif Al

G 100

ALNOPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR

Çift camlı bölme duvar kurulumundan önce dikkate alınması gerekenkonular: 

Bölme duvarlar, alüminyum profil konstrüksiyon içerisinde cam ve ahşabın çeşitli formlardabirleşiminden oluşmaktadır.   

Çift cam ve cam cama birleşimler buna örnek verilebilir: Altı dolu (ahşap) üstü camlısistemler, altı ve üstü dolu, ortası camlı sistemler.

Ofis bölmelerinde yönetici ile çalışanlar arasında bir seperasyon söz konusu ise ve yöneticiçalışanları ile göz temasında olmak isterken aynı zamanda odasında dikkati dağılmadantoplantı yapmak istiyorsa jaluzisini indirerek göz temasını engelleyebilir.

Jaluzili sistemler dikey veya yatay olarak imal edilebilir. Burada konstrüksiyonu belirleyen,bölme duvarın yapılacağı yerdeki tavan yüksekliğidir. Tavanın çok yüksek olduğu durumlarda(3,4-5 m) bölme duvarın bu yüksekliğe kadar çıkması istenmiyorsa, tavandan 2,4-2,8 myüksekliğe kadar alçıpan indirilir. Ancak 2,4-2,6 m yüksekliklerin düşük kalabileceği,dolayısıyla basık bir atmosfere sebep olabileceği ofislerde bu sistem tercih edilmeyebilir.

SİSTEMKALINLIĞI
100 mm
SİSTEMAĞIRLIĞI
60 kg/m2
DERZ DETAYI
3 mm
CAM YÜZEY KALINLIĞI
10 mm'den 12,5 mm
DOLU PANELOPSİYONU
HPL-MDF-CDF-DOĞAL AHŞAP-KUMAŞ-LAKE-BOYALI CAM
YALITIM
48 dB
JALUZİ
MANUEL/OTOMATİK
ÜNİTEBOYUTLARI
700-1200 MM GENİŞLİK, 2200-3500 MM YÜKSEKLİK
KAPIAKSESUARLARI
HAFELE, DORMA, ASSA ABLOY, COLCOM,HOPPE, AGB
KAPITİPİ
TEK AÇILIM, ÇİFT AÇILIM, SÜRME KANAT
SİSTEM ÇALIŞMASICAKLIĞI
-20 +50
KANATGENİŞLİĞİ
800 mm-1200 mm
KANATYÜKSEKLİĞİ
2200-3500 mm
KAPI AÇILIŞ YÖNLERİ
İç açılım, dış açılım, çift açılım

Daha iyi anlaşılabilmesi için, çok yüksek tavanlı bir ofisin bölme duvar sistemininkurulumunu birlikte planlayalım:

Yüksek tavanlı, yan yana birden fazla odanın büyük bir ofisi oluşturduğu geniş bir mekândüşünelim. Girişin yerini dikkate alarak, küçük ofislerin yan yana ve karşılıklısıralandığını varsayalım.

· Öncelikle ilk adım olarak; ısıtma ve aydınlatma giderleri başta olmak üzere dikkatealınacak unsurlarla birlikte tavan yüksekliği hesaplanmalıdır. Tavan yüksekliğibelirlenirken; ısıtma, havalandırma ve aydınlatmanın yanı sıra ofis içi ses akustiği de gözönünde bulundurulmalıdır.

· Tavanda havalandırma kanalları, elektrik hatları (tavaları), yangın ve ısıtma boruları gibiyapı elemanları yer aldığından bu alanlarda kullanılacak malzemelerin seçimi de önemlidir.Yapı elemanları düşünüldüğünde, tavanın karolajlı (sökülüp takılabilir) yerleştirilmesi vetaş yünü veya metal asma tavan kaplaması ile çözümlenmesi uygun olabilir.

· Ofisin büyüklüğüne uygun aydınlatma hesabı yapılarak tavanda karolaja eşdeğer aydınlatmaarmatürleri ve havalandırma apareyleri kullanılabilir (60x60 cm gibi).

· Gerektiğinde tavan içerisine ulaşmak için tavana açılan müdahale kapakları dadüşünülmelidir. Ofisler arası ses geçişini engellemek ve yalıtımı sağlamak için ofisduvarlarının tavana kadar 10 cm alçıpan ses bariyeri ile yükseltmek zorundayız. Böylelikleısı, ses, ışık ve havalandırma hesaplarını düşünerek ofisimizi tasarladığımızıvarsayalım.  

· Bu hesaplamaların yanı sıra ofisleri yan yana ve karşılıklı sıralarken de koridorlarıngenişliği dikkate alınarak koridordaki görüntü estetiği ve ofis bölme duvarlarının mekânakattığı bütünlük hissine de dikkat etmek gerekir.

· Yan yana ofisler birbirleriyle ve dışarıdan gelen ziyaretçilerle ilişki derecelerine göresıralanmalıdır. Örneğin, Satın Alma ile Muhasebe ofislerine genellikle daha kolayulaşılabilirken, teknik ofisler ve Ar-Ge gibi birimler daha gerilerde konumlanabilir.Toplantı odaları şirket içi birimlerin toplantıları için daha içeride olabilirken, dışarıdangelen misafirler ve ortaklarla yapılan genel toplantıların yapılacağı ofisler dışarıya dahayakın konumlandırılmalıdır.

Alanı ana hatları ile nasıl böleceğimizi tasarladık, sıra bölme duvar seçimine geldi.

· 10 cm genişliğindeki sistemle; toplantı odaları, muhasebe, Ar-Ge ve Satın Alma birimleridolu duvarlar halinde tasarlanabilir. Diğer birimleri altı dolu, ortası camlı, üstü dolu vecamlı kısımları jaluzili düşünebiliriz.

· Alttan 90 cm dolu seçtiğimiz alan, kapı yüksekliğine kadar (2,1 – 2,2 m) çift camlı vejaluzili olabilir. Ardından, önceden 2,6-2,8 m seçtiğimiz tavana kadarki alanı da doluolarak belirleyip, dolu kısımların arasını 50 kg/m3 yoğunlukta taş yünü levha ile (zamanlayığılmalarını engelleyecek şekilde) uygun tarzda döşeyebiliriz. 

· Tasarımın devamında kullanılacak camın seçimi önemlidir. Genellikle çift camlı sistemlerde6 mm + 6 mm temperli cam kullanılır. Cam içerisine yerleştirilecek jaluzi montajı sonucunda;karşılıklı ofisler ve koridor, özellikle ışıklar yandığında düzgün bir atmosfere sahipolacaktır. Jaluziler manuel veya uzaktan kumandalı olarak tercih edilebilir.

· Bu aşamalardan sonra tavsiye edilen; tüm sistemi içine dahil eden bir akustikhesaplamasıdır. Akustik hesabı yapılırsa, bölme duvarlarda gereksiz kalınlıklardan kurtulmakmümkündür.

· Son olarak, çift camlı sistemlerin cam kalınlıkları hesaplaması sonucunda eşit çıkmayabilir(8 mm+6 mm gibi). Bu durumda cam seçimlerini 4+4, 5+5, 6+6 mm lamine cam olarak seçip,camlar temperli veya rodajlı olarak uygulanabilir. Aynı kalınlıkların söz konusu olduğudurumlarda da özel imal edilen akustik lamine camlar kullanılabilir.

Projem Var
İsim Soyisim
Telefon +90
E Posta