KatalogBayilikTeklif Al

Ofis Bölme Sistemleri İçin Önemli Özellikler

Ortak çalışma alanları birden fazla departmanın birlikte çalışmasını sağlayarak daha yaygın hale gelmektedir. Bu yazımızda, şirketlerin neden ofis duvarlarını kaldırarak cam ofis bölmeleri tercih etmeye başladıklarını inceleyeceğiz.

Günümüzün ve geleceğin modern çalışma alanları ve bölme sistemlerinin önemli özellikleri nelerdir?

İşbirliği seven yeni kuşakların ticari alanlarda söz sahibi olmasıyla açık ofis çalışma alanlarının bu kadar popüler hale gelmesi şaşırtıcı değildir. Birden fazla departmanı barındırabilen ofis planları son yıllarda patlama yaşıyor.

 Ara Bölme Sistemleri

Ofis bölme sistemleri modern ofis tasarımında en hızlı büyüyen trendlerden biri haline geldi. Bununla birlikte bir çalışma alanının planlama sürecine gereken özen gösterilmediği takdirde istenmeyen sonuçlar oluşabilmektedir.

Açık Ofis Planını Pozitif İşyeri Verimliliği İçin Optimize Etmek

 

Birçok girişimci geleneksel ofislerden daha verimli ve daha konforlu olduğu için açık ofis çalışma alanlarını tercih ediyor.

İyi Bir Ofis Bölme Planı Nasıl Tasarlanır?

Çalışma alanları çeşitli tasarım zorlukları sunar. Farklı iş gereksinimleri için, bir ofis alanını nasıl tasarlarsınız? İşte birkaç ipucu:

Açık Ofis

İnsanların ortak çalışma alanlarını sevmelerinin nedenlerinden biri daha büyük bir alanın parçası olmak istemeleridir. Bununla birlikte, ihtiyaç duyulduğunda opsiyonel olarak kullanabilecekleri özelleştirilmiş ortamların sağlanması gerektiğinden, tasarımın bunu yansıtması gerekiyor.

Ofislerde Verimlilik: Ses İzolasyonu ve Akustik Neden Önemli?

 

Açık ofis alanları bir işletmenin çalışanlarına birlikte çalışma fırsatı sunarken, aynı zamanda inovasyon, işbirliği ve motive edici bir meşguliyet duygusuna teşvik eder. Tasarımda ortak duvarlar, kanepeler, büyük rahat sandalyeler ve kapalı duvar yerine cam ofis bölme duvarlarını kullanmanın amacı budur.

Mutfak

İşyerinde gerçekleşen sosyalleşmenin çoğu, yeme içme ve mola verme ortamlarında gerçekleşir. Çalışanların iş akışını kesintiye uğratmadan iş arkadaşları ile bir araya gelebilmeleri için ofis tasarımınıza bir mutfak veya mini kafeterya eklemek önemlidir.

Ayrı Çalışma Alanları

Birden fazla departmanı bir araya toplayan çalışma alanları arasında cam ofis bölme panelleri kurmayı düşünebilirsiniz. Bu yöntemle farklı departmanlara, birbirlerinin çalışmalarını engellemeyecek şekilde özel çalışma alanları oluşturabilirsiniz.

Hareketli Bölme Duvar Sistemleri, Özellikleri, Kullanımı, Avantajları

 

Özel Ofisler

Şeffaflık iyidir, ancak bazen ortak ofislerde biraz mahremiyete ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumlarda cam kapılar ve ofis duvar bölmeleri tercih edilir.

Konferans Salonları

Çalışanların birbirleriyle görüşebilmeleri için şirketinize en az bir konferans veya toplantı salonu eklemelisiniz. Böylece çapraz fonksiyonel ekiplerdeki insanlar beyin fırtınası yapabilir veya ziyaretçilerle buluşabilir.

Anahtarsız Giriş

Modern anahtarsız giriş sistemlerinde, kod girme yöntemiyle, geçiş kartı taraması veya akıllı telefonlar sayesinde iç ofislere erişim sağlanabilir. Hem pratik hem de güvenlik için idealdir.

Ofisinizi Yenilemek için Nedenleriniz

 

Şirketinizde verimliği artırmak ve bir iş ortamından daha fazlasını tasarlayarak, çalışanlarınızın bulunmaktan memnuniyet duyacağı yaşam alanları oluşturmak istiyorsanız; Altınbölme, 34 yıllık tecrübesi ile ahşap bölme ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde planlamanıza yardımcı olabilir.