KatalogBayilikTeklif Al

Tek Camlı MİNİMAL Sistem Uygulaması

Tek camlı Bölme Duvarlar:

Tek camlı bölme duvarlar daha ekonomik ve kurulması daha kolay olduğu için tercih edilmektedir.

Genellikle 10 mm "temperli cam" olarak imal edilirler.

Tek cam olduğu için "jaluzi" imkanı bulunmaz. Bunu yerine alttan 30-40 cm boşluk bırakılarak 130-140 cm'ye kadar şerit şeklinde film ile kaplanabilir. Bunu daha değişik ölçülerde ve şekillerde de uygulamak mümkündür.  

Kuruluş çabuklaştırmak istenirse ve yol giderleri göze alınırsa, önce profiller projesine uygun olarak döşenir, "kapı kasaları" da sistemdeki yerlerine projesine uygun olarak yerleştirilir. Cam ölçüleri alınır ve sipariş edilir. Cam fabrikasından camlar gelince yerlerine takılır.

Camlar 4+4 veya 5+5 "tempersiz lamine" olarak kullanılırsa kapı camı hariç kurulum hemen tamamlanabilir. Sadece "kapı camları" beklenir.

Tek camlı sistemlerde cam kaliteleri ile de farklı seçenekler elde edilebilir. Örneğin "akustik lamine" cam kullanılarak ses izolasyonu sağlanabilir. Çift camlılar kadar olmasa da 38 DB’e kadar ses izolasyonu mümkündür. Camda kalite istenirse, Extra Clear cam kullanılabilir.

Akustik cam kullanıldığı zaman, bölme duvar "yükseltilmiş döşeme" üzerine kuruluyorsa, zeminin altına 10 cm genişliğinde içi taşyünü dolgulu ses bariyeri ve aynı zamanda tavanda da bölme duvarların üzerine gelen yerlerde tavana kadar taşyünü dolgulu ses bariyeri oluşturulmalıdır.

Bu durumda cam kapıların da "çift camlı strüktürel" olarak imal edilmesinde yarar olacaktır.

Akustik bir sistem oluşturmak istenince "cam kapılarda" da ilave tedbirler almak, kapı kasalarına ses izolasyon fitili koyup, kapı altlarına ses bariyeri montajı yapmak gerekir.     

Tüm "bölme duvarlarda" dikkat edilmesi gereken husus; "aksesuar marka" seçimidir. Dünyada bu konuda söz sahibi firmalar mevcuttur. Bu markaların "kol, kilit ve menteşeleri" kullanılarak arızalar minimuma indirilir; böylece aksesuar arızaları nedeniyle servis yapılma zorunluluğu ortadan kaldırılabilir.

Bu hususlar dışında mimarlarımız dekorasyondaki diğer ünitelerle uyumlu olabilmesi için alüminyum profillerin çeşitli renklerde "elektrostatik toz boya" ile boyanmasını isteyebilirler.

İşte bu noktada; bu kadar masraf yaptıktan ve seçimlerimizi özenle yaptıktan sonra bu yaptığımız doğru mu? Derseniz, düşünmek zorundayız.

Tavsiye edilen tüm sistem için Akustik hesabı yapılmasıdır.

Bölme Duvarlarda Akustik hesabı yapıldığında gereksiz kalınlıklardan kurtulabilirsiniz.

Ayrıca Çift camlı sistemlerde cam kalınlıkları hesap sonucunda (8 mm+ 6 mm) gibi eşit çıkmayabilir.  

Hatta hesap sonucuna göre; bazı ofislerde cam seçimlerini 4+4, 5+5, 6+6 mm Lamine cam olarak kullanmanız gerebilir. 

Bu camları Temperli, Rodajlı imal ettirilebilir. Ayrıca Aynı kalınlıklar için özel imal edilen Akustik Lamine camlar kullanılabilir.